HTML

Liberálfasizmus

Mindenkinek, aki nem tud mit kezdeni ezzel a fogalommal, ajánlom Jonah Goldberg könyvét! 

http://goo.gl/vRj1Zj  

Friss topikok

  • Potyka Kálmán: Ő a mi Alexis Tsipras-unk. Csak kimaradt a "nagy ellenállás" rész és egyből a "számla behajtása" r... (2015.07.14. 20:46) Egyes politikusok illúzióiról
  • bölcsészmérnök: @klacus: Az adósságelengedés jó megoldás lehet, ha közben lehetetlenné teszik a politikusok számár... (2015.06.01. 16:28) Thomas Piketty
  • Blogger Géza: @Antsici: Egy tanulmányból idéztem. Ahogy a HVG is. Egy szóval nem mondtam, kivel vagy mivel ért e... (2014.10.24. 11:23) A balliberális ellenzék agóniája
  • Mr. Rustical: @gázóra ellenőr: Történetesen igen, a gyengébb forint segít a gazdasági növekedésben. Talán nem tű... (2014.09.18. 15:20) A balliberális ellenzék vaksága
  • bölcsészmérnök: A liberálfasiszták véleményvezérei egytől egyig kommunista gyökerűek és egyben a holokauszt-ipar m... (2014.08.25. 15:17) Kertész Imre

A balliberális ellenzék agóniája

2014.10.15. 11:26 bölcsészmérnök

Több évtizedes kontraszelekció gyümölcsei érnek be a baloldalon. Egyre nehezebben találnak kádereket az egyes feladatokra és egyre nehezebben tudják eladni magukat a választóknak. A csetlés-botlásukat látva, egyre nehezebb is őket komolyan venni. Mostanra már odáig süllyedtek, hogy komoly ember nem járatja le magát azzal, hogy beáll közéjük.                    

Az agóniájuk persze eltarthat még néhány évig, ráadásul a Fidesz mindent el fog követni, hogy elnyújtsa ezt az időszakot legalább 2018-ig, mert a jelenlegi ellenzék tulajdonképpen a Fidesz támaszává vált, létezésük a Fidesz hatalmon maradásának garanciája. 

Az összeesküvés elméletek kedvelői, akár azt is hihetnék, hogy nem véletlenül történik mindez a baloldalon. Persze nem teljesen alaptalan szándékosságot feltételezni, hiszen érthetetlen, hogy mit várt a baloldal Falus Ferenctől, vagy akár a magát konzervatívnak tartó Bokros Lajostól. Olyan, mintha ezeknek az embereknek az indulásáról maga Habony Árpád döntött volna.

„A baloldal nem érti ezt az országot” mondják politikai elemzők. Vajon tényleg nem értik, hogy mit csinálnak rosszul, vagy inkább arról van szó, hogy a baloldal a neoliberális oligarchák foglyává vált? Valószínűleg ez az egyik fontos probléma a sok közül. Valódi baloldali politikát nem folytathat a baloldal, hiszen az ellenkezne a neoliberális gazdaságpolitikával és az oligarcháik érdekeivel is. Látott már valaki altruista tőkést, vagy szakszervezetet alapító gyártulajdonost? 

Miféle diktatúra?

Teljesen hiteltelen a diktatúra vádjával házalnia a baloldalnak, hiszen az elindulásuk a választásokon már önmagában cáfolja a diktatúravádat. Egyébként a Fidesz hogyan is lenne képes megakadályozni az embereket abban, hogy a szavazófülke magányában szabad akaratuk szerint szavazzanak? Inkább az lehet a valódi ok, hogy a baloldal mára teljesen elvesztette a kapcsolatot az emberekkel és ebből következően fogalma sincs a társadalom valódi problémáiról, és ezért nem is képes azokról az ő nyelvükön beszélni. Akadályozza a baloldalt ebben a politikailag korrekt beszéd is, ami gúzsba köti a gondolkodást és ezáltal lehetetlenné teszi a problémák megfogalmazását és a cselekvést. Pedig csak ki kéne menni az emberek közé és meghallgatni őket, mert a baloldalnak nem a külföldi nagytőke érdekeit kellene képviselnie a magyar emberekkel szemben és nem a liberálfasiszta megmondóemberek szimpátiáját kellene elnyernie, hanem a magyar népét. Sokat segíthetne az is a baloldalnak, ha elfogadná végre a nemzeti minimumot és felhagyna az állandó fasisztázással és nácizással, a magyar nép bűnösségének állandó sulykolásával, a magyar- és egyházellenes megnyilvánulásokkal. Megszabadulhatna a prolibarát milliárdosoktól is, mert a nép nem hiszi el, hogy ezek az emberek valaha is képesek lesznek a valódi baloldali értékek képviseletére. 

Amíg a jelenlegi lejáratódott ideológiák és személyek képviselik a baloldalt, addig a jobboldal nyugodtan várhatja a következő választást! 

53 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mszptemeto.blog.hu/api/trackback/id/tr646794471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hattyúdal 2014.10.16. 08:15:43

A rendszerváltozás masszív hazugságait rejtő lomblevél mára esett le teljesen. A demokrácia első 20 éve arról szólt: a baloldal és a jobboldal versengett ki a nyugat jobb tanítványa, ki a szakértőbb, ki képes hűebben teljesíteni a nyugat parancsait. A...

Trackback: A balliberális ellenzék agóniája 2014.10.15. 17:52:04

Több évtizedes kontraszelekció gyümölcsei érnek be a baloldalon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mélyfúró · http://melyfuro.blog.hu/ 2014.10.16. 12:48:55

Már Mesterházy is megpróbált megszabadulni a liberálfasiszta befolyástól, de nem járt sikerrel.
Tényleg egyszerűbb lenne teljesen újrakezdeni, mint az MSZP átalakításával vesződni.

Brix 2014.10.16. 12:49:14

A pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszer van válságban, a baloldal problémái is jelentős részben ebből erednek. Van a Fidesz ,az állampárt , amely szinte minden erőforrást és médiát birtokol, vele szemben a többi párt esélytelen. Ráadásul manipulált választási rendszerben választunk, amelyben szinte lehetetlenné van téve a vezető párt leváltása...
Az ellenzék teljesen esélytelen, sőt a puszta létét fenyegeti az anyagi ellehetetlenülés. Az MSZP , Együtt-PM , LMP a csőd szélén áll jelenleg...
Az ellenzék szavazói már szavazni sem mennek, mert nem bíznak abban, hogy demokratikus eszközökkel el lehet távolítani Orbánt a hatalomból...

Mélyfúró · http://melyfuro.blog.hu/ 2014.10.16. 12:54:34

@Brix: Szegeden vagy a 13. kerületben nem volt manipulált a választási rendszer?
Ha követed a közbeszédet, akkor láthatod, hogy azt vizsgálják most a baloldalon, hogy mitől tudott sikeres lenni egyes helyeken az MSZP.

Mélyfúró · http://melyfuro.blog.hu/ 2014.10.16. 12:57:14

@Brix: A válasz pedig az, hogy hiteles emberek, akik egész életművükkel bizonyítják baloldali elkötelezettségüket, azok képesek választást nyerni.

turista a saját országában 2014.10.16. 12:57:38

"Sokat segíthetne az is a baloldalnak, ha elfogadná végre a nemzeti minimumot és felhagyna az állandó fasisztázással és nácizással, a magyar nép bűnösségének állandó sulykolásával, a magyar- és egyházellenes megnyilvánulásokkal."

Röviden: a saját képre formált ellenzék támogassa a neohortysta, keresztényfasiszta orbáni maffiahatalmat.

Nem vagyok a jelenlegi ellenzék barátja, felőlem jöhetnek új szereplők, alakulatok is, ha ezek nem élnek túl, de ők is telve lesznek demokratikus értékekkel és mélyen megvetik az orbáni világot, és ellene fognak küzdeni.

Úgyhogy ne reménykedj, maffia bűnszövetkezetnek tapsoló, keresztényfasiszta posztoló.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.10.16. 12:58:51

@Mélyfúró: Igen! Ennyi a mostani választás konklúziója!

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.10.16. 13:02:12

@turista a saját országában: A nemzeti minimum nem azt jelenti, hogy támogatni kell a „neohortysta, keresztényfasiszta orbáni maffiahatalmat.”

turista a saját országában 2014.10.16. 13:05:06

"a jelenlegi ellenzék tulajdonképpen a Fidesz támaszává vált, létezésük a Fidesz hatalmon maradásának garanciája."

Ez igaz. Azzal, hogy indultak a választásokon, legitimálták a rendszert. Ők a demokratikus máz az orbáni lukasenkói, putyinista államgépezet testén. Orbán betette őket a kirakatba, a világ felé mutatva, nálunk szabad választásokon alapuló többpártrendszerű demokrácia van. Holott a választások nem tiszták, átírták a választási tv-t, pártalkotmányt tettek a nép nyakára, csinyovnyikok minden kormánytól elvileg független hatalmi poszton, egyszóval bebetonozták magukat min. 20 évre.

Úgyhogy igen, ez az ellenzék a rendszer legfőbb támasza. Ugyanarról beszélünk, de láthatóan ellentétes előjellel.

Mélyfúró · http://melyfuro.blog.hu/ 2014.10.16. 13:11:45

@turista a saját országában: Szegeden vagy a 13. kerületben nem volt manipulált a választási rendszer?

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.10.16. 13:19:22

”Több évtizedes kontraszelekció gyümölcsei érnek be a baloldalon.”
Ebben van a lényeg!
Mindig is elvtársi barátságok döntötték el az MSZP-ben, hogy kiből lehet valaki.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.10.16. 13:21:52

Az agónia egyébként nem most kezdődött, már régóta tart.
Az MSZP szavazói hamarosan kihalnak!
2018-ban, ha egyáltalán eljutnak addig, akkor majd a bejutásért fognak küzdeni.

agyfelmetsző 2014.10.16. 13:39:26

Nekrológot kéne mondania Tóbiásnak!
Minden más tevékenysége felesleges. A székükhöz görcsösen ragaszkodó elvtársakat úgysem lesz képes megváltoztatni.
Régóta látszott, hogy a lengyel modell felé halad az ország, mégsem tettek semmit. Idiótáknak, bűnözőknek és szellemi fogyatékosoknak engedtek teret a pártban.
Mégis mire számítottak?
Nem hitték el, hogy eljelentéktelenedhetnek?
Most végre bekövetkezett, partvonalra kerültek.
2018-ban már be sem fognak jutni a parlamentbe!

Áronside 2014.10.16. 13:44:41

@agyfelmetsző: Az MSZP ellenáll mindenféle átalakítási kísérletnek.
Akik kinyírták Gyurcsányt, azoknak meg sem fog kottyanni Tóbiás!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.16. 13:47:40

@Brix:

Nézd meg mit jelent az állampárt szó, mert rosszul használod.

Blogger Géza 2014.10.16. 13:58:03

@Brix: "Az MSZP , Együtt-PM , LMP a csőd szélén áll jelenleg.." Ez baromi jó ajánlólevél, ezek után nyilván az országot is csődbe vinnék, ha csak erre képesek. Aki saját dolgait nem tudja rendben tartani, miért akar egy nagyobb egységet (Magyarország) igazgatni?

Deep Throat 2014.10.16. 13:59:03

Idővel a helyükre kerülnek a dolgok, így most az MSZP a történelem szemétdombjára.
Már 25 évvel ezelőtt meg kellett volna ennek történnie!

Blogger Géza 2014.10.16. 14:00:11

@Brix: "Ráadásul manipulált választási rendszerben választunk, amelyben szinte lehetetlenné van téve a vezető párt leváltása..." Ne legyél nevetséges. Ha az MSZP kapna 50%-ot, a Fidesz meg 20%ot, akkor le lenne váltva. Ja, hogy fordítottak az arányok? Erről nem a szisztéma tehet, hanem a választópolgárok, akik így szavaznak.

Deep Throat 2014.10.16. 14:05:55

„mert a baloldalnak nem a külföldi nagytőke érdekeit kellene képviselnie a magyar emberekkel szemben és nem a liberálfasiszta megmondóemberek szimpátiáját kellene elnyernie, hanem a magyar népét.”

Hát igen! Elég sokat éltem MSZMP/MSZP kormányok alatt és sosem értettem, hogy ezek kinek az érdekében kormányoznak. Abban mindig is biztos voltam, hogy tevékenységük nem az ország érdekeit szolgálja.
Nagy elégtétel számomra, hogy végignézhetem az agóniájukat!

Blogger Géza 2014.10.16. 14:12:50

@Brix: "szinte minden erőforrást és médiát birtokol, "

Valóban? Ahogy végignézek a következő sajtótermékeken: RTL, RTL II, atv, index, origó, cink, 444, Klubrádió, Magyar Narancs, ÉS, 168 óra, hvg, Figyelő, Népszabadság, Népszava, stb-stb. nekem egész mások a benyomásaim.

Azok az idők remélhetőleg örök időkre elmúltak, amikor elképesztő ballib túlsúly volt a médiában, erre már hiába vártok, kezd kiegyenlítődni (!) a mérleg...

nu pagagyí 2014.10.16. 14:14:40

Látom, elindult a CÖF által meghirdetett projekt, hogy a hatalom teremtsen magának egy kezelhető baloldali ellenzéket, amely majd minden fórumon méltathatja pártunk és kormányunk jótéteményeit.

A blog fő törekvése, hogy a hatalomnak (pártállamnak) kívánatos bal/jobb törésvonalat sulykoljon, holott a demokraták és a nem demokraták között van kibékíthetetlen ellentét, a jelent és jövőt nézve is. Remélem, az egyre pökhendibb hatalom és a szaporodó túlkapások előbb-utóbb demokrata térfélre terelik az embereket.

little man 2014.10.16. 14:19:15

@nu pagagyí: Szerinted a ”demokratikus ellenzék” attól demokrata, hogy annak nevezi magát? Ugyan már!

little man 2014.10.16. 14:25:52

@nu pagagyí: Én úgy osztanám fel a pártokat, hogy az egyik felük magyar érdekeket szolgál, a másik felük idegen zsoldban harcol.
A nép jól láthatóan érzékeli, hogy ki melyik oldalon áll.

nu pagagyí 2014.10.16. 14:32:08

@little man: Te is itt éltél, talán egy józan pillanatodban még látod, mi a különbség a mostani és a korábbi államszervezés között. Valószínűleg feltűnik neked is, hogy korlátlan hatalom épült ki, eltűntek/tűnnek az autonómiák (önkormányzati, szakmai, intézményi), pártemberek lepték el az agyoncentralizált államot, törvény előtti egyenlőség csak papíron van és a hatalom nem állt meg az ajtónk előtt, egyre inkább belepofázik a magánéletünkbe (választási lehetőségek megszüntetése: iskola, orvos stb.). Orgazdakaként számít a népre a magántulajdon elleni vétségeiben, rombolva az erkölcsöt. A döntésekről nem tudjuk hol születnek (akár csak Kádár alatt), semmiféle információnk nincs kinek a szövegét makogja a törvényt beterjesztő "képviselő" úr. A felelősség szétvált a cselekvéstől: senki nem felel a tetteiért, mert parancsot teljesít. Olyan minisztereink vannak, akiknek a nevét se tudjuk, de ők sem ismerik mi történik a tárcájuk égisze alatt, ismeretlen emberek gyakorolják a hatalmat a nevükben.

nu pagagyí 2014.10.16. 14:37:55

@little man: Minden magyar állampolgár, aki a saját érdekeit védi vagy képviseli, az magyar érdeket szolgál, függetlenül attól, hogy a hatalomnak ez tetszik-e vagy sem. Fordítva van tehát, a hatalomra jutottaknak kellene képviselnie minden magyar ember érdekét. Ezt most sajnálatosan nem teszik meg, helyette gyűlöletkeltéssel operálnak azokkal szemben, akik veszélyeztetik a hatalmukat.

vadi3 2014.10.16. 14:43:17

@Blogger Géza:
"Valóban? Ahogy végignézek a következő sajtótermékeken:"
Kihagytad a következőket MTV, MTV II, DTV, Duna world. És még csak meg sem erőltettem magam, hogy a többi után kutassak...

little man 2014.10.16. 14:45:08

@nu pagagyí: Az vitatható, hogy jó irányba vezetik-e az országot, de az biztos, hogy kormányozható országot építettek ki.
Gyurcsány időszakának legnagyobb problémája az volt, hogy irányítatlanul sodródott az ország.

Tojglitojas 2014.10.16. 14:51:06

@Blogger Géza: "Az MSZP , Együtt-PM , LMP a csőd szélén áll jelenleg.." Ez baromi jó ajánlólevél, ezek után nyilván az országot is csődbe vinnék, ha csak erre képesek.

Géza, ugye te sem vitatod, hogy az ellenzéki lét nem tesz jót egy párt anyagi helyzetének. Ugye? Volt úgy, h a Fidesz még a székházát is eladta... És eléggé szarul álltak 2006 után is. Mióta meg kormányon vannak dől a lé... Bizony, ilyen egyszerű ez. És ha esetleg még az adóforintok is átszivárognak a kormánypárthoz, na az a kellemetlen. Én nem mondom ezt, de ki tudhatja... ;)

nu pagagyí 2014.10.16. 14:52:57

@Blogger Géza: Amiket felsoroltál, azok magánpénzből működő médiumok, egyelőre valóban nem tiltották be őket. A bolsevista kormány egyelőre csak kirabolható pénzforrásnak tekinti azokat.

Saját seggnyaló médiumai, beleértve a közmédiát is, viszont valóban kis súlyt képviselnek, mivel senkit nem érdekelnek (te is itt lógsz minden nap). Lényegük, hogy a direkt és indirekt módon odairányított közpénzekből a hűbéres osztály kifizetőhelyeként funkcionáljanak. Valahogy el kell juttatni az adónkat a haveri zsebekbe.

nu pagagyí 2014.10.16. 14:57:39

@little man: Mindegyik diktatúra kiválóan kormányozható, amíg fel nem lógatják a diktátort. A demokrácia nehezebb műfaj, sok dolog helyben dől el, mert lényege, hogy a döntéseket a közvetlenül érintettekhez legközelebb hozzák. Nem lehet secperc alatt lerendezni dolgokat, mert mondjuk kompromisszumokat kell találni, mivel az áldozatnak is vannak jogai.

little man 2014.10.16. 15:02:56

@nu pagagyí: Nem emlékszem, hogy Gyurcsány idején közelebb kerültek volna hozzám a döntések.
Arra viszont emlékszem, hogy irányítatlanul robogott az ország a szakadék felé.

Blogger Géza 2014.10.16. 15:12:17

@Tojglitojas: Az nem tesz jót egy pártnak, ha gyengébben szerepel, mert akkor kevesebb támogatást kap. Az élet már csak ilyen kegyetlen.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.10.16. 15:12:49

Nem csak az MSZP nem érti az embereket, hanem a komplett baloldal sem. A nagy összefogók közül egyik sem fog kormányt váltani még nyolc év múlva sem. Ha az LMP végre komolyan venné magát, akkor bennük lenne némi potenciál, de erre sok esélyt egyelőre nem látok, ha így folytatják ki fognak esni a parlamentből a következő választáson.

Szerintem kellett ez a négy év és a választás ahhoz, hogy kiderüljön: nincs visszarendeződés, a jelenlegi pártok és arcok nem tudják legyőzni a fideszt. Az értékrendjük, a retorikájuk egyre kevéssé vonzó, azt is mondhatnánk, egyre cikibb.
A következő évben valószínűleg "forrni fog a bor" a baloldalon, pártok mennek szét illetve jelentéktelenednek el (erre a legnagyobb esélyt az Együtt-PM-nél látom). Előbb-utóbb be fognak lépni a politikába olyanok, akik valóban baloldaliak és/vagy valóban liberálisok (pozitív értelemben, még mielőtt) és nem járatták le magukat a 2002-2010-es establishment részeként. Alighanem ők lesznek majd képesek a fidesz hatalmát megtörni és visszaáll a politikai váltógazdálkodás. Remélhetőleg egy a mainál magasabb minőségi szinten.

Blogger Géza 2014.10.16. 15:15:11

@Antsici: Igen, ez még csak a kiegyenlítődés kezdete. A legnagyobb tévé és leglátogatottabb netes felületek még egyértelműen balos ellenzékiek. A ballib oldal még mindig jóval erősebb a médiában, mint a választófülkékben.

nu pagagyí 2014.10.16. 15:20:31

@little man: Négy évig kitartott az a vagyon, amit az előző kormányok összehordtak, az igazi fekete leves mostantól jön majd. Valamit csinálni kéne legalább a vegetáláshoz, de ahhoz hülye ez a kormány.

csak egy néző 2014.10.16. 15:21:56

Tóbiás azt mondja, hogy megint teljesen megújítjuk a pártot, erre másnap a TV-ben Lendvai vénasszony nyilatkozik az MSZP nevében.
Amíg az ellenzéki (?) oldal egymás kinyírásával foglalkozik.
- Amíg nem tűnnek el a politika színpadáról az előző rendszerben is vezetőszerepet játszó kivénhedt pártfunkcik (Lendvai, Kovács ,Szekeres).
Addig annyi az esélyük, hogy az emberek őket válasszák, mint Bayer Zsoltnak hogy bekerüljön a buzilobbi elnökségébe.

nu pagagyí 2014.10.16. 15:25:52

@Blogger Géza: Én úgy fogalmaznék, hogy az a média tarthat számot az emberek figyelmére, amelyik kritikus a fennálló hatalommal szemben. A hatalom dicsőítésére senki nem kíváncsi, olyan hatású, mint az egykori Lenin szobor, csak a külföldiek csodálkoznak rá, a helyiek észre sem veszik, olyan, mintha ott se lenne. A kormány valódi törekvése ezért nem is a saját médiumok erőltetése, hanem a kritikus sajtó megfojtása.

Deep Throat 2014.10.16. 15:30:30

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Egyetértek!
A mostani baloldal a nagytőke és a liberális megmondóemberek szimpátiáját akarja elnyerni. Ezt a társadalom felismerte, ezért a mostani baloldalnak nincs jövője.
Előbb-utóbb be fognak lépni a politikába olyan baloldali pártok, akik a nép érdekében fognak politizálni.

rozsé drazsé 2014.10.16. 15:50:31

@Brix:
Ez egy marhaság, bogaram. Mentegeted a hülyéket. Mint Bauer fiam, akire a Frőlich pikkel...nem azért elégtelen a Bauer, mert tohonya és buta, hanem mert a Frőlich pikkel...
A médiahatalom fontos. De semmiben nem különbözik a jelenlegi állapot a korábbitól. Korábban Bánó Bandi, Mészáros Tonya, ugyanúgy a közszolgálatin nyomták a paraszt showt, mint ahogy most a fideszes mikiegerek. Plusz még klubrádió (ami ugye autoklub és közlekedés -eredetileg - hogy került oda a Kuncze, meg a Bolgár???? Mire is kaptak ezek anno frekvenciát???) országosan, ATV kötelezően, Hírtv-nek nem nyilatkozunk stb. stb...
Csak közben felnőtt a jobbos infrastruktúra: 2002-ben megalakult a HÍRTV, ami kb 2005-től kihagyhatatlan a kábeltévékből, levált az MH a libsi tulajdonosról és megvette Széles. A Népszava gyakorlatilag tönkrement stb.stb.
De ezek nem okok, hanem következmények.
Annak a következményei, hogy a baloldalon lejárt lemezeket, faszkalapok játszanak, akiknek semmi köze Magyarországhoz. Sokkal inkább a Wall Streethez a Footsie Londonhoz, vagy a DAX-indexhez, esetleg Ronald S. Lauderhez.
Ha gondolod megadom a baloldal csődjének legfontosabb személyi okait:
- Heller "nemlőttekmegsenkit" Ágnes
- Zoltai "ideoda" Gusztáv
- Radnóti "omnikompetens" Sándor
- Konrád "énvagyokAZ" György
- Fischer "Tiszaeszlár2014" Iván
- Apró Piroska
- Fekete János (+)
- Simor Ciprus András
- Surányi CWBank György
- Forró KHB Tamás
- Havas Henrik
- Németh Bugyuta Péter
- Bolgár antifaszista György
- Mészáros Herihorn Tamás
- Felcsúti "szakértő" Péter
- Bajnai Libás Gordon
- Kuncze "bemondó" Gábor
- Gyurcsány "Kádkő" Ferenc
- Tóta Wörösmeteor Árpád

Fürödjenek a saját f.sukba még négy évig...
Mert megérdemlik.

Mi nem érdemeljük meg, hogy miattunk nincs egy rendes baloldalunk...

Orbán jól mondta a minap.
Nem szerelem, vagy vakhit kérdése a fideszre szavazni, hanem ha körülnézel nincs senki, akitől várhatnád, remélhetnéd, hogy valamit azért tesz, hogy M.O. polgárainak valamivel jobb legyen.

Az egy dolog, hogy jobb lesz-e tényleg, hogy a hatás, vagy az ellenhatás lesz-e erősebb (pl. banktörvények és a Citibank kivonulása) de hogy legalább úgy tűnik, az biztos...

Addig ezek összevissza beszélnek antiszemitizmusról, meg rasszizmusról, meg diktatúráról. Ki a f..t érdekel ez már, bocsánat... merthogy ugyebár nem is igaz. Ide nem értve azt az esetet, hogy ha Bolgár úr mondja, hogy én fasiszta vagyok, vállalom! Az dícséret!

Roppant egyszerű: az antiszemitizmus 2010-14-ben M.O-n nem érvényes beszéd. A devizahitel, meg a gázszámla, az nagyon is érvényes.

ENNYI! Vége csapó!

Dworkyll · http://ekonyvolvaso.blog.hu/ 2014.10.16. 16:04:38

@Mélyfúró: "A válasz pedig az, hogy hiteles emberek, akik egész életművükkel bizonyítják baloldali elkötelezettségüket, azok képesek választást nyerni."

Mondjuk segít, hogy Szegeden a polgárok már láttak egy kormánypárti fideszes polgármestert bénázni ezerrel. És nem felejtették el. Ahogy azt sem, hogy Botka milyen kibaszott ellenszélben tud sikeres lenni. Lásd lézerprojekt, villamos, stb.

Halkan jegyzem meg, hogy egyszer már föltekerték az országot Szegedről indulva, egy bizonyos tenger nélküli tengernagy vezetésével.

És ennek most ugye örülni kell ;-)

schöpferischen 2014.10.16. 16:29:02

Az ellenzéknek mára egyetlen öröme maradt: külföldön beárulni a Fideszt, aztán itthon szétkürtölni, milyen csúnyákat mondanak ránk odaát. Ez szemlátomást sikeres játék, csak választást nem lehet nyerni vele.

Blogger Géza 2014.10.16. 16:44:21

@nu pagagyí: Szerintem viszont az emberek egyre kevésbé kíváncsiak az elfogult sajtóra, inkább objektív tájékoztatásra vágynak, ahol nem csak a negatívumok hangzanak el állandóan. Ezért is haldoklik a Népszava, Népszabadság, hvg, Klubrádió stb.

csak egy néző 2014.10.16. 16:57:17

@Blogger Géza:
Ugye Gézuka, bezzeg a kormány média abszolute nem elfogult?
Az M1 híradó teljesen a 70-es évek sikert, sikerre halmozó, minden nagyon jó, minden nagyon szép, csak úgy száguld a gyorsnaszád.

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/s403x403/1796673_541641409267441_1950853377_n.jpg

Gézuka a két fiad vajon kire szavazott?

youtu.be/aLKgfuJK4ZQ

Tojglitojas 2014.10.16. 17:23:00

@Blogger Géza: Az nem tesz jót egy pártnak, ha gyengébben szerepel, mert akkor kevesebb támogatást kap. Az élet már csak ilyen kegyetlen.

Pontosan, míg ha jobban szerepel és kormányra kerül, akkor elkezdi folyatni a közpénzeket a haverok cégeihez, akik meg azért visszacsorgatnak. Az élet már csak ilyen... milyen is? ;)
Másként megközelítve, ha te azt állítod a pártok az állami támogatásból gazdálkodnak, akkor szerintem kár fárasztani egymást.
Annyira nincs jelentősége a támogatásnak, h maga a vezér filózgat néha azon, h be is kell szüntetni a támogatást. Ezzel persze az ellenzéknek annyi, őket viszont meg sem érintené ez. Na vajon miért? Oxi, ne fáraszd magad valami hülye elmélettel, tudom, a te párttagi díjadtól van tele a fityisz pártkassza... :D

Blogger Géza 2014.10.16. 18:44:40

@Tojglitojas: Csak nem azt akarod mondani, hogy a bukott baloldal arra számított, hogy nyer, és utána illegális pénzeket fog kapni, és ezért túlköltekezett, és emiatt van most pénzügyi csődben??? Ejha, de kemény vádak...

Blogger Géza 2014.10.16. 18:46:46

@csak egy néző: Persze, hogy elfogult a kormány magával szemben, mint ahogy az ellenzék is magával szemben, ez már csak így megy. :)

csak egy néző 2014.10.16. 19:13:23

@Blogger Géza:
"Szerintem viszont az emberek egyre kevésbé kíváncsiak az elfogult sajtóra, inkább objektív tájékoztatásra vágynak"
Hogy csak téged idézzelek, trollocska.

Blogger Géza 2014.10.19. 07:30:08

@Antsici: Dehogy csak az utóbbi pár hónapban, már régóta folyik a manipuláció:

"„A Híradóban megjelenített álláspontok nemzetközi (BBC) sztenderdek szerint akkor tekinthetőek kiegyensúlyozottnak, ha a kormány-kormánypárt-ellenzék álláspontja 33-33-33 százalékarányban jelenik meg. (…) A kormánypártok megjelenési átlaga jelentős lemaradással szerepel az ellenzékhez képest, decemberben például mindössze 10,2 százalékot ért el a Fidesz-KDNP…”"

"Az RTL Klub a rezsicsökkentésről szóló összeállítás során egyszer sem – közvetlenül és közvetett módon sem – hivatkozott kormányzati álláspontra, nem idézett illetékes kormányzópárti politikustól…”
„A gyermeki nyomorúság túlburjánzó képeivel azért dolgozott az RTL Klub, mert azokat úgynevezett érzelmi horogként (emotional hook) felhasználta. Azt kívánta elérni, hogy a néző ne kérdőjelezze meg a rezsicsökkentéssel kapcsolatban elhangzó kritikákat, hiszen ezzel egyúttal a nélkülöző gyerekek igazságát is kétségbe vonta volna.” (Az elemzés a Házon kívül 2012. december 19-i adását vette nagyító alá, melyben olyan szegény családokat mutattak be, akik a műsor szerint nem részesülhetnek a rezsicsökkentés hatásaiból.)"

hvg.hu/itthon/20140808_Ezert_akadt_ki_a_kormany_nem_szerette_az/

Blogger Géza 2014.10.23. 20:10:20

@Antsici: Én nem kiragadtam a szövegkörnyezetből, hanem idéztem, anélkül, hogy a dolog értelme megváltozott volna. Mitől lenne már a tanulmány (pláne a megrendelése) tendenciózus?

Jó, hát te abból indulsz ki (tévesen), hogy itt diktatúra van, ezért a sajtónak nem kötelessége betartani a rá vonatkozó normákat. Az időrend viszont pont fordított volt: a sajtó nem tartotta be a rá vonatkozó normákat, erre kapott egy kis reklámadót. Mindenkinek joga van védekezni és visszavágni.

A sajtó meg rohadtul nem csak diktatúrákkal ellenséges, hanem bárkivel, aki nem tetszik neki bármilyen okból. (Mondjuk multik közötti szolidaritásból különadók miatt.) Amúgy ehhez joga van. A parlamentnek viszont joga van adót kivetni. Ennyi.

Blogger Géza 2014.10.24. 11:23:02

@Antsici: Egy tanulmányból idéztem. Ahogy a HVG is. Egy szóval nem mondtam, kivel vagy mivel ért egyet a HVG, ez amúgy is teljesen érdektelen. (A sajtószolidaritás miatt nyilvánvaló, hogy sajtó ilyenkor mindig a sajtó pártjára áll.) Szó sincs semmiféle hazugságról. Ha már az alapvető szavak jelentésével nem vagy tisztában, akkor nem csoda, hogy azt sem tudod, mi a diktatúra. (Biztos nem az ahol a sajtótermékek nap mint nap szidják a kormányt. És ahol rendszeresen szabad választásokon dől el, ki kormányozhat.)
süti beállítások módosítása