HTML

Liberálfasizmus

Mindenkinek, aki nem tud mit kezdeni ezzel a fogalommal, ajánlom Jonah Goldberg könyvét! 

http://goo.gl/vRj1Zj  

Friss topikok

  • Potyka Kálmán: Ő a mi Alexis Tsipras-unk. Csak kimaradt a "nagy ellenállás" rész és egyből a "számla behajtása" r... (2015.07.14. 20:46) Egyes politikusok illúzióiról
  • bölcsészmérnök: @klacus: Az adósságelengedés jó megoldás lehet, ha közben lehetetlenné teszik a politikusok számár... (2015.06.01. 16:28) Thomas Piketty
  • Blogger Géza: @Antsici: Egy tanulmányból idéztem. Ahogy a HVG is. Egy szóval nem mondtam, kivel vagy mivel ért e... (2014.10.24. 11:23) A balliberális ellenzék agóniája
  • Mr. Rustical: @gázóra ellenőr: Történetesen igen, a gyengébb forint segít a gazdasági növekedésben. Talán nem tű... (2014.09.18. 15:20) A balliberális ellenzék vaksága
  • bölcsészmérnök: A liberálfasiszták véleményvezérei egytől egyig kommunista gyökerűek és egyben a holokauszt-ipar m... (2014.08.25. 15:17) Kertész Imre

A liberális demokrácia vége

2014.07.29. 13:33 bölcsészmérnök

A liberális demokrácia magyarországi modellje megbukott, mert nem volt képes az ország megszervezésére és működtetésére. A rendszerváltás után, gyakorlatilag önmagát gyarmatosította az ország. A kormányok gátlástalanul privatizáltak és a külföldi érdekeket aktívan támogatva lerombolták a hazai gazdaságot, amivel hatalmas munkanélküliséget generáltak.

A liberális demokrácia magyar modellje segítette az ország kifosztását, az emberek elszegényítését, azáltal, hogy totálisan szabadjára engedte a piaci mechanizmusokat. A szabályozatlan szabad piac a többségi társadalom érdekeivel ellentétesen működött, amikor segítette a természeti törvényekből le nem vezethető vagyoni különbségek kialakulását. 

A szégyenteljes „garantált eszközarányos nyereség” biztosításával a Horn-kormány gyakorlatilag a külföldiek érdekképviseletévé vált. Végül a liberális demokrácia legnagyobb dicsőségére, miközben nagyszerűen működött a fékek és ellensúlyok rendszere, egy dilettáns kormány akadálytalanul falnak vezethette az országot. 

Ekkor sokallt be a nép. Azzal, hogy a liberális demokrácia államcsődbe juttatta és káoszba süllyesztette az országot, hosszú évtizedekre kiábrándította az embereket a liberalizmus eszméjéből. Valójában a liberális demokrácia magyar modellje saját magát számolta fel, azáltal, hogy bebizonyította működésképtelenségét. Szerencsére a liberálisok mindemellett megtették azt a szívességet a jobboldalnak, hogy bukásukkal leleplezték a képmutató álbaloldalt, ezáltal magukkal rántva azt. 

Magának a demokráciának persze nincsen vége, hiszen a liberális demokráciát a többségi demokrácia fogja felváltani. A liberális demokrácia elitje megkérdőjelezhetetlen tabukat ültetett a demokrácia nyakába. Ennek van most vége! A liberális demokrácia megszűnése ezeknek a tabuknak a levetését jelenti. Vége az értékrelativizmusnak, a deviancia kötelező tiszteletének, a külföldi nagytőke gátlástalan imádatának, a bankok és multinacionális vállalatok sérthetetlenségének és szabadrablásának. A többségi demokráciában nem lesznek, társadalmi legitimációval nem rendelkező, elefántcsonttoronyban élő, önjelölt elit által kitalált, a láthatatlan alkotmányhoz hasonlatos, demokrácia felett álló elvek, amikhez igazodnia kell az országnak. 

Ugyanakkor nincs mitől félni! Ha Orbán túlzásba vinné a dolgait, az inga majd úgyis visszalendül. Ehhez persze arra is szükség lesz majd, hogy a jelenlegi ellenzéki kínálat lecserélődjön. Amíg a jelenlegi emberek képviselik az ellenzéket, addig Orbánnak nincs mitől félnie, hiszen jelenleg nincs alternatívája, sőt azt lehet mondani, hogy az ellenzéki oldal szinte minden résztvevője neki dolgozik.

5 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mszptemeto.blog.hu/api/trackback/id/tr516556717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán beszéde - nagyon fontos gondolatok 2014.07.30. 16:43:01

Orbán első beszéde volt ez, mely - legalábbis részben - tetszett. Igen fontos gondolatok is elhangoztak benne, ezekért mindenképpen le a kalappal Orbán előtt. Lássuk a legfontosabb gondolatokat: "A liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekke...

Trackback: A liberális demokrácia vége 2014.07.30. 15:26:03

A liberális demokrácia elitje megkérdőjelezhetetlen tabukat ültetett a demokrácia nyakába. Ennek van most vége!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

incze 2014.07.30. 16:10:28

amikor egy mérnök bölcsészkedik, az általában még katasztrófálisabb, mint mikor egy bölcsész mérnökösködik.

M. Vilmos (törölt) · http://eszakiszomszed.blog.hu/ 2014.08.22. 18:10:41

"A többségi demokráciában nem lesznek, társadalmi legitimációval nem rendelkező, elefántcsonttoronyban élő, önjelölt elit által kitalált, a láthatatlan alkotmányhoz hasonlatos, demokrácia felett álló elvek, amikhez igazodnia kell az országnak." Nem lesznek tehát a demokrácia felett álló elvek, tehát a többség bármiről dönthet mindenféle elvi, erkölcsi akadály nélkül. Igen, a liberális demokráciában a többség sem tehet meg bármit, a többségiben meg szinte akármit.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.23. 10:21:50

@M. Vilmos: Európa közepén, az EU és a NATO tagjaként nem tehet meg bármit a többség! Számos nemzetközi egyezmény is korlátozza a többséget!
Nem kell tehát attól félni, hogy a többségi demokráciában bármit megtehet a többség!

M. Vilmos (törölt) · http://eszakiszomszed.blog.hu/ 2014.08.23. 16:30:18

A nemzetközi szerződések valóban korlátozzák a mindenkori magyar kormány hatalmát, ebben igazat kell, hogy adjak. És köszönöm a vitát, még akkor is ha nem győztük meg egymást az igazunkról.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.24. 10:12:34

@M. Vilmos: Én is köszönöm!
Egyfajta narratíva bemutatására törekszem ezen a blogon. Nem célom a meggyőzés.
süti beállítások módosítása